srijeda, 29. srpnja 2015.

Uvod


Koliko puta smo čuli izreku „Mi smo ono što jedemo“. Na našu sreću (ili nesreću), pokazala se u današnje vrijeme, sto posto točna.

Naime prehrambena industrija nas je odvojila od „kaj su jeli naši stari“ kuhinje, a samim time nastali su i problemi i bolesti.

Al kako sam najavio da krenemo pojednostaviti stvari.

 Mi smo ovo.

 


Amino kiseline zajedno povezane



Kad bi malo umanjili rezoluciju vidjeli bi ovo. Naime ovdje vidite nekoliko miliona puta umanjenu sliku proteina.

 

Ako niste biokemičar ovo Vam je dosta, naime daljne zadiranje u dubinu stvari komplicira stvari i stvara pomutnju.

Svi sisavci pa tako i ljudi „napravljeni“ su od istog „materijala“ aminokiselina.

 

Ako pogledamo kako to izgleda bez mikroskopa vidimo ovo.

 

Prekrasno zar ne?

E tu leži problem. Zamislite se koliko ste puta u tjednu kupili i konzumirali ovakvu hranu?

Zamislimo da svakodnevno jedemo ovakvu hranu, i svi bi trebali biti zdravi, a gle čuda mi i dalje imamo zdrastvene probleme.

Što ne valja?. HCL-ILI ŽELUČANA KISELINA.

Više u slijedećem postu.

Pozdrav

Zoran Vručina dipl.ing. prehrambene tehnologije 

 

Nema komentara:

Objavi komentar