Koliko puta smo čuli izreku „Mi smo ono što jedemo“. Na našu sreću (ili
nesreću), pokazala se u današnje vrijeme, sto posto točna.
Naime prehrambena industrija nas je odvojila od „kaj su jeli naši
stari“ kuhinje, a samim time nastali su i problemi i bolesti.
Al kako sam najavio da krenemo pojednostaviti stvari.
Mi smo ovo.
Amino kiseline zajedno povezane
Kad bi malo umanjili rezoluciju vidjeli bi ovo. Naime ovdje vidite
nekoliko miliona puta umanjenu sliku proteina.
Ako niste biokemičar ovo Vam je dosta, naime daljne zadiranje u dubinu
stvari komplicira stvari i stvara pomutnju.
Svi sisavci pa tako i ljudi „napravljeni“ su od istog „materijala“
aminokiselina.
Ako pogledamo kako to izgleda bez mikroskopa vidimo ovo.
Prekrasno zar ne?
E tu leži problem. Zamislite se koliko ste puta u tjednu kupili i
konzumirali ovakvu hranu?
Zamislimo da svakodnevno jedemo ovakvu hranu, i svi bi trebali biti
zdravi, a gle čuda mi i dalje imamo zdrastvene probleme.
Što ne valja?. HCL-ILI ŽELUČANA KISELINA.
Više u slijedećem postu.
Pozdrav
Zoran Vručina dipl.ing. prehrambene tehnologije
Nema komentara:
Objavi komentar